Kosár
Az Ön kosara jelenleg üres!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok: Íme, mit NE kérdezz tőlünk - és íme, mit válaszolunk

Fumax blog, 2017. 11. 29.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok: Íme, mit NE kérdezz tőlünk - és íme, mit válaszolunk.

Legelőször is le kell szögeznünk: óriási öröm és hatalmas megtiszteltetés nekünk, hogy a Fumaxot ennyien és ilyen aktívan követitek, hogy ilyen izgalommal várjátok a könyveinket és hogy egyáltalán, ilyen sokan és ilyen intenzíven figyeltek minket. Azonban ez az egyre növekvő érdeklődés egyre növekvő mennyiségű kérdést is jelent, amik úgy záporoznak ránk emailen, Facebookon, molyon, telefonon, hogy már szó szerint nem tudunk egyesével válaszolni nektek. Összeszedtünk egy csokorra való kérdést és megválaszoltuk itt, egyben - kérjük, hogy ezeket és alternatív verzióikat NE tegyétek fel nekünk a továbbiakban, nem fogunk tudni válaszolni rájuk. A gyakran és feleslegesen ismételt kérdésekre való válaszolgatás helyett sokkal szívesebben foglalkoznánk a könyvekkel magukkal, hogy időben és a lehető legjobb kivitelben a polcotokra kerülhessenek. Amúgy is mindössze három és fél ember dolgozik az irodában, egy iszonyat nagy forgalmú webshopot működtetünk, huszonkét kötetet hoztunk ki idén (amiket mind mi szerkesztünk, ugye) és összesen egy hónapot mindenféle rendezvényeken töltöttünk - könnyű kiszámolni, hogy szabadidő tekintetében nem állunk túl fényesen. (A szarkasztikus hangvétellel pedig nem megsérteni szeretnénk senkit, csak humorosra akartuk venni a figurát kicsit, hogy ne legyen unalmas olvasni ezt. És a humorban bénák vagyunk.)
- Leadtam egy rendelést limitált kiadványokra, elértem az ingyenes szállítási költség határát, mégis ír nekem szállítási költséget a rendszer. Miért?
Azért, mert a limitált kiadványok ára immár NEM számít bele az ingyenes szállítási költség értékhatárába. Részletes infók: KATTINTS IDE!
- Tervben van-e az x,y,z kötet kiadása?
Majd bejelentjük, ha publikus lesz, attól mert privátot írsz nekünk, nem szerzel jogot arra, hogy bennfentes információkhoz juss hozzá. Ha valamit nem hoztunk még nyilvánosságra, az azért van, mert nem szeretnénk még megosztani másokkal.
- Tudunk-e már pontos megjelenési dátumot egy adott kötethez?
Amint tudjuk a pontos megjelenési dátumot, közzétesszük a molyos és a Facebookos oldalunkon, ez mindig a nyomdától függ, akik csak a szállítás előtt néhány nappal tudják ezt pontosan megmondani.

- A könyvem nyomdahibás vagy sérült. Vagy megrendeléssel kapcsolatos kérdésem/problémám van. Mi a teendő?
Keress meg minket emailes elérhetőségeinken (pl. fumaxszamla kukac gmail.com)! NE a Facebookon írj, ne ide írj kommentet - az ügyfélszolgálat az emailt nézi, így a megoldást is emailes úton tudjuk elérni.
- Mikor postázzátok az előrendeléseket?
Azonnal postázzuk, ahogy tudjuk, többnyire annyi előrendelés van egy adott könyvre, hogy egy nap alatt nem tudjuk feladni az összeset a megjelenés után, de a lehető leghamarabb megtesszük.
- Leadtam egy rendelést, amiben van előrendeléses kiadvány is. Ez mikor érkezik hozzám?
Amint megjelent a kérdéses előrendelhető kiadvány. Bevárjuk a megjelenést, hogy ezzel is minimalizáljuk a rendelőket terhelő szállítási költséget.
- Lesz-e xyz könyvből ekönyv, és mikor?
Lesz. Hacsak valami nagyon különleges dolog nem történik, akkor minden könyvünkből lesz ekönyv változat, méghozzá olyan hamar, amilyen hamar egyrészt a szerződéseink engedik, másrészt amilyen hamar kollégáink el tudják készíteni a fájlt.

- Kiadjuk-e a következő Assassin's Creed, Térség, Andy Weir és hasonló kaliberű kiemelkedő sikerű sorozatok, szerzők következő könyveit?
Igen, kiadjuk. Ha tudsz mondani egyetlen okot rá, hogy miért ne tennénk, akkor mi is elgondolkodunk rajta, de addig ezt gondolkodás nélkül tesszük meg, amilyen gyorsan csak tudjuk.

- Írtam nektek moly-üzenetet / emailt este tízkor és/vagy szombaton vagy vasárnap vagy március 15-én, vagy leadtam a megrendelésemet és még nem jött válasz vagy csak automatikus válasz jött. Ugye láttátok?
Nem feltétlenül. Nincs 0-24-es indiai székhelyű ügyfélszolgálatunk - az üzeneteket és emaileket többnyire munkaidőben, hétköznap 10:30 és 17:45 között nézzük és ekkor is reagálunk rájuk, ha tudunk érdemben reagálni. Nem feltétlenül kell ismét ránk írnod, kivéve, ha úgy érzed, hogy üzeneted tartalma sürgős.

- Leadtam 9 megrendelést egymás után és mindegyik mellé kértem ajándékot...
Ne tégy ilyet. :) Egy megrendelő egy héten egy ajándékot kérhet tőlünk a rendelése mellé, ezt a szabályt kérjük figyelembe venni. Különösen ha egyszerre szállítunk több összevont megrendelést, az technikailag egy megrendelésnek minősül, így egyetlen ajándékot tudunk mellé adni. Az egyszerre megjelenő kiadványok előrendelésére is ugyanez vonatkozik - hiába rendeled meg 1-2 hét különbséggel, mi egyben postázzuk, így egy megrendelésnek tekintjük, egy választható ajándékkal.

- Lesz xyz könyvből beleolvasó?
Lesz.

- Fogadunk-e hazai kéziratokat?
Semmi rossznak nem vagyunk tovább rontói, szóval bár még nem találkoztunk olyan magyar kézirattal, amit ki akartunk volna adni, nem zárkózunk el a lehetőségtől, hogy egyszer csak becsönget hozzánk a Nagy Magyar Könyv. Ezért beleolvasunk szinopszisba és részletbe, minden ígéret nélkül. Ezeket a megkereséseket a fumaxkiado kukac gmail pont com címen fogadjuk.

- Hol van az irodánk, ahova személyes átvételt kértem? Mikor lehet jönni?
Ezeket az információkat munkatársunk emailben küldi el a megrendelők számára, manuálisan, ezért egy kis türelmet kérünk. Az irodánk a Bosnyák tértől pár perc sétára, Budapesten található.

- Kérhetem-e utánvétes szállítással, de online bankkártyás fizetéssel a csomagomat?
NEM. Az utánvét azt jelenti, hogy készpénzzel fizetsz a futárnak, aki kiszállítja a csomagodat. Ha mindenképpen kétszer akarod kifizetni, mi nem állunk az utadba, de maradjunk annyiban, hogy vagy utánvéttel fizetsz a futárnál, vagy nekünk online bankkártyával.

- Lesz-e puhatáblás kiadás A vörös királynő háborúja-trilógiából, és az Úti Testvérekből?
Sohanapján, kiskedden. Nem lesz! Igazából az elég megdöbbentő és bosszantó, amikor emberek megmagyarázzák neked egy rendezvényen, hogy de ők tudják, hogy lesz és majd megvárják a puhatáblás verziót a vásárlással, hiába mondod nekik, hogy nem lesz.

- Na de... miért nem lesz?
Mert a fogyások nem indokolják a kérdéses Mark Lawrence címekből az utánnyomást.
És ezúton azt is elmondjuk, hogy azért, mert a Széthullott birodalom-trilógiából volt puhatáblás kiadás, ami messze a legsikeresebb fantasy sorozatunk eddig, és tök hamar kifogytak belőlük a keménytáblás verziók, nem jelenti azt, hogy bármelyik másik kiadványunkból is lesz puhatáblás utánnyomás. Fura, hogy tömegével vannak, akik bizonyos keménytáblás kiadásainknál várják a puhatáblás verzió megjelenését, holott a hatéves regénykiadási pályafutásunk alatt eddig egyetlen trilógiánál fordult elő, hogy volt puha és keménytáblás verziója is.

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

Dr. Csereklye Károly Zoltán
2024.02.18. 18:02
Kedves Fumax Kiadó!

A február 14.-én leadott (rendelés azonosítója: 52039) rendelésemet a Vác, Balssagyarmati út 19. szám alatti Packeta csomagpontra kérném majd kézbesíteni. Elképzelhető, hogy ezt nem jelöltem meg a megrendelés leadása során.

Köszönettel:
Dr. Csereklye Károly Zoltán
Gyula Patoni
2022.03.17. 01:13
Szerbusztok.
Sehol nem találtam nálatok referenciát a Térség sorozat utolsó (9.) kötetéről. Lehet hogy csak rossz helyen keresgéltem.
Gondolom tervezitek a kiadását. Esetleg valami hír rola?
Nagyon köszönöm eddigi munkátokat!
Üdv. Gyula
Pós Levente
2021.04.20. 16:06
Tisztelt Fumax kiadó. Azt szeretném megkérdezni marad-e egy-egy példány a Spawn kezdetek 6., 8., 9., 10., és 11. kötetéből. Sajnos nem találok az interneten megrendelhető példányt, így ha marad egy, szeretném ha elpostáznák nekem ezeket a köteteket, hogy bővítsem a gyüjteményemet.

A lakcímem Sajószöged Vasút út 70.
2020.07.10. 13:16
Sziasztok!

Sajtó megkereséssel kapcsolatban hová lehet írni nektek? Nagyából az összes fellelhető emailcímetekre írtam már de semmi válasz nem érkezett ezzel kapcsolatban. :/
Wihl János
2020.05.28. 16:58
Helló,

Az imént rendeltem, fizetésként az előreutalást megjelölve. Vártam, hogy a következő lépés a fizetés lesz, de sem itt, az oldalon, sem a visszaigazoló emailben nem láttam számlaszámot. Mi a teendő? Ha csak türelmetlen voltam, akkor elnézést :)
2020.05.05. 16:27
Üdvözlöm a Fumax csapatot!
Nem rég leadtam 1 rendelést előre utalással. A vissza igazoló emailben nem volt bankszámla zsám ahová utalhatok. Ez kb 1 órája volt. Kérhetek emailban 1 bankszámla számot ahová küldhetem a pénzt?
A közleménybe majd a A rendelés azonosítót kell írni?

Előre is köszönöm.
Tóth Róbert
2019.06.18. 15:43
Sziasztok!
Megrendeltem a Sandman limitált kiadást és a Locke and Key 2-t. A Borgun rendszerén keresztül előre ki is fizettem, GLS szálítással A GLS-es email címben viszont azt írják, hogy utánvétet kell fizetnem. Remélem tudjátok orvosolni a hibát.
Köszönöm!
FERENCZY PÉTER
2019.05.29. 11:47
Kedves kiadó!

Előre utalást választottam ki a megrendelésnél, de nem adott fel bankszámlaszámot, és a visszaigazoló emilben sem volt semmi ilyen, mit tegyek?

Előre is KÖSZ!
FERENCZY PÉTER
2019.05.29. 11:48
FERENCZY PÉTER: Bocsánat, már megjött egy újabb emilben pár perccel később.
Tamás András
2018.07.20. 14:47
Tisztelt kiadó! Hogy van az, hogy a szukits máris 25 százalékos kedvezményt biztosít a HC limitált omnibusból? Bosszantó, hogy ennyivel többet kell itt fizetnem, és ugyanakkor érne ide ha ott megrendeltem volna. Üdv. Thomas
2018.07.20. 15:39
Tamás András:
Kedves András,
A Szukits egyáltalán nem árusítja a limitált hc omnibust, mert abból nem kap. Már mi sem árusítjuk a limitáltat, ugyanis egy hét alatt elfogyott. Az előrendelési időszakban egyébként 28% kedvezménnyel kínáltuk a Watchment - ahogy a Szukits is csak az előrendelési szakaszban adja 25%-kal, utána náluk is 20 körül lesz.
A nálunk leadott megrendelések egyébként már napokkal ez előtt el is kezdtek megérkezni a vásárlókhoz, az utolsó rendelések is a jövő hét folyamán megérkeznek, szóval nem igaz, hogy ugyanakkor érkezik tőlünk, mint a Szukitstól, akiknél a várható szállítás július 30-augusztus 5.

Üdv,
Fumax
Tóth Sándor
2018.03.13. 01:24
"Könyvajánlattal" fordulok Hozzátok.
Találtam egy rendkívül jó YA trilógiát (év végére vagy 2019 elejére tetralógiává bővül) amelyet szívesen bevállalnék fordítóként.
Fordítói referenciáim: Piers Anthony Xanth sorozatának első három kötete a DeltaVision-nál, Terry Goodkind "Az Igazság Kardja" sorozatának 4-11. kötete (Excalibur) és egy , a Szukits-nál megjelenés alatt álló táplálkozástudományi könyv "Bright Line Eating -a tartós fogyás receptje" munkacímmel.
A javsolt trilógia (The Atlantis Grail) szerzője Vera Nazarian, és nekem az "Éhezők Viadala" trilógiát juttatja eszembe, bár véleményem szerint annál jobb.
Tudomásom szerint a magyar fordítási jogok még nincsenek lekötve. Ha érdekel Benneteket, a fenti e-mail címen keressetek meg. Ha egy héten belül nem jelentkeztek, azt jelenti, hogy másik kiadót kell keresnem.
Üdvözlettel:
Sándor
2018.02.16. 10:34
Mindenkit kérünk, hogy nyomdahibás könyvekkel vagy megrendelésekkel kapcsolatban NE itt kommentben írjanak, hanem legyenek szívesek felvenni velünk a kapcsolatot emailes elérhetőségünkön, hogy segíthessünk orvosolni a problémákat: fumaxszamla kukac gmail.com.
Köszönjük!

Hozzászólás

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.